Tv – Store Tornaia

På Store Tornaia henger det en 37″ flatskjerm tv. Den får ikke inn noen kanaler, men det er en DVD-spiller og en Chromecast som kan brukes. Eventuelt kan man koble til PC eller annet direkte, tv’en har 4 HDMI-innganger og en Scart-inngang.

Hvordan fungerer:
Chromecast
Nett-TV i Italia
Lyd
DVD-spiller

Chromecast
En Chromecast er en slags antenne som fungerer som en trådløs kontakt mellom tv’en og diverse enheter som pc, nettbrett og smarttelefoner. Mye av det du kan se på disse enhetene kan du, via Chromecast, altså få opp på tv skjermen trådløst.

Chromecasten på La Tornaia skal være koblet til «HDMI 4 » – inngangen. Skru på tv’en og trykk på «Source» til du kommer til denne kanalen. Så må du innstallere en chromecast app/plugin på din enhet for å få kontakt med tv’en. Her er noen forslag til apper/plugins som kan brukes:

For PC
Google Cast. Fungerer med browseren Google Chrome. Med denne pluginen kan du sende det du ser på nettleseren din til tv’en.
Videostream. Med Videostream kan du spille filmer du har lagret på din egen maskin og se dem på tv skjermen.

For Ipad/Iphone
– Last ned appen «Chromecast» fra App Store.

For Android
– Last ned appen «Chromecast» fra Play Store.

Andre apper og plugins som er kompatible med Chromecast:
– Netflix, Spotify, Youtube, Viaplay, HBO, NRK, Rai Tv, Google Film Player osv. Se her for mer info: www.google.com/intl/no_no/chromecast/apps/

Nett-TV i Italia
Mange norske kanaler sender ikke live tv på nettet utenfor Norge. Derfor får man for eksempel ikke streamet NRK live på La Tornaia. Man kan likevel se noen av NRK sine programmer fordi det legges ut på nett etter sending. De programmene man kan se utenfor Norge er typisk de programmene som NRK selv lager og derfor har alle rettigheter til. Se mer på hjemmesiden til NRK nett-tv. Skulle du ønske å se live tv, så finnes det også italienske kanaler som har dette. Rai er den statlige kanalen i Italia, og de sender live på via nettet i Italia. Rai kjøper blant annet rettigheter til en del av de større idrettsturneringene som VM og EM i fotball og OL. Se mer på deres hjemmeside for live nett-tv.

Lyd
Tv’en kan kobles til anlegget via en ledning. For å få lyd da må anlegget være på, volumet til anlegget må være på og anlegge må settes til «Game» som er navnet på inngangen fra tv’en. Er det fremdeles ikke lyd kan problemet være tv’en. Prøv å skru opp volumet med fjernkontrollen til tv’en.

DVD-spiller
Denne fungerer som den skal, men dessverre mangler fjernkontrollen. Bruk knappene på selve DVD-spilleren for å styre gjennom menyer så godt det lar seg gjøre.