Gjestebok

Dette er Tornaias gjestebok. Hvordan har ditt opphold på La Tornaia vært? Gi gjerne tips om gode spisesteder, spennende turistattraksjoner og annet dere mener er verdt å få med seg for andre som besøker La Tornaia.

 • Informasjon om kommentarfeltet
  businesswoman

  Du kan legge igjen en kommentar på to måter.
  - Legg igjen navn og e-postadresse: Klikk på sign in "anonymously". Det er den første boksen over kommentarfeltet og til venstre for facebook-ikonet.
  - Bruk din profil fra et sosialt nettsted. Velg ditt sosiale nettsted fra ikonene over kommentarfeltet.
  - Vi vil slette støtende kommentarer.

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/10214607100117403/ Haavard T. Gjestland

  For ett år siden bestemte storfamilien på 10, med tre generasjoner fra 15 mnd til 70 år, seg for å feriere i Italia sommeren 2017. Ved en tilfeldighet kom vi over La Tornaia som syntes å fylle de krav vi stilte. Bestilling ble gjort, og så var det bare å se frem til sommerens store begivenhet.
  Jeg vil med en gang slå fast at forventningene ble innfridd fra første blikk da vi kom kjørende opp den «krøble» veien til gården. En idyll i åssiden «uten naboer», stor tumleplass for barnebarn, og ikke minst et stort eget basseng. Her kunne våre tre familier innlosjere seg i hver sin leilighet der de kunne gjøre som de ville, enten stå opp med minstejenta som syntes det var greit å starte dagen kl 0500, eller sløve ut over dagen.
  Late dager forløp likevel med felles husholdning og måltider ved de mange uteplassene stedet kan by på, enten under pergolaen, ved grillen/peisen eller ved bassenget. Skal vi trekke frem noen høydepunkter må det bli aktivitetene rundt steinovnen! Denne involverte alle, enten ved fyringen, setting av deig eller utbaking og steking. Litt sen frokost kunne by på nybakt brød og sen middag på pizza der hver enkelt fikk lage sin egen spesialitet. Kommentar som «det beste brødet de noen gang hadde spist» falt fra en av familiens håpefulle.
  Hagen bød på både urter og frukt (alle ikke modne), men ungene syntes det var et eventyr å spise selvplukket fersken, fri for plastinnpakning fra supermarkedets disk.
  La Tornaia kan på det varmeste anbefales for dem som vil ha en ferie der skuldrene kan senkes, unger og voksne i alle aldre har nok av plass, og der gårdens fire hundre årige historie gir en fin ramme rundt det hele.
  Takk for en uforglemmelig uke på La Tornaia.
  Haavard Gjestland

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/10154475645231556/ Brynjar Reberg

  Vi var en storfamilie på 10 personer som besøkte dette fantastiske stedet nå i juni 2017. Vi var 10 personer, som alle storkoste seg på La Tornaia, en flott plass å feire sølvbryllup på!
  Vi har hatt supre dager! Været har vært strålende flott hver dag med sol og omkring 30 gr. Vi har kost oss ved bassenget på dagtid, og under pergolaen til både frokost, lunsj og middag. Steinovnen ble flittig brukt både til egenlagt pizza og surdeigsbrød på kveldene. Grillen på sørterrassen ble også testet ut.
  Vi har spist på restaurant Tre Fontane en kveld, den kan virkelig anbefales. Vi har hatt utflukt/fottur i nasjonalparken nord for Bibbiena. Vi fikk også opplevd både villsvin og rådyr/hjort på nært hold flere dager på La Tornaia.
  Det som er spesielt med dette stedet, er den gode atmosfæren og roen man finner nesten umiddelbart. Rommene er store og nyoppussede, men har samtidig beholdt sin opprinnelige sjarm. Stedet er stort, det er mange rom og god plass til mange mennesker. Stedet er fullt av historie, interessant å lese om denne på hjemmesiden! Eli-Norun har alltid drømt om å sitte i skyggen av et tre på en gammel italiensk gård med utsikt over Toscana og lese en god bok, her ble det full klaff!
  Vi kommer mer enn gjerne tilbake! Tusen takk for oss!

  Hilsen Eli-Norun og Brynjar Reberg m/familie

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/10158396692315193/ Morten Smedsrud Wigen

  Vi var en vennegjeng på seks som besøkte flotte La Tornaia sommeren 2016. Gården og distriktet ga oss en variert og innholdsrik uke i Italia. Med La Tornaia som bosted hadde vi en fantastisk arena for late dager ved bassenget samt sosiale koselige kvelder med gode fasiliteter for matlaging, og bespisning i Italiensk atmosfære. Nærmeste landsby, Chitignano, finner man i gåavstand hvor vi ikke fikk tilbragt mye tid, men to kvelder spiste vi på en god sjømatrestaurant, Le Tre Fontane. Med bil dro vi på utflukter til andre landsbyer og lokale kulturminner.

  Vi takker for en kjempeflott uke på La Tornaia!
  Anbefales på det varmeste til andre interesserte 🙂

  Hilsen Eivind, Ragnhild, Aurora, Daniela, Martin og Morten

 • Kirsti Malterud

  Damer og hunder har hatt noen fantastiske uker her på La Tornaia. Minst like fint denne gangen i høstfarger i oktober (2016) som i herlig forsommer i april/mai (2011) og på vinterføre i mars (2004). Hagen er full av epler og kaki/charon/persimmon og høstjakten er i full gang omkring oss. Det har vært en fin blanding av relax med bøker, måltider og godt snakk, utflukter til Firenze, la Verna, Caprese Michelangelo og diverse fotturer, og tastaturtid etter lyst og behov. Vi har smakt på Brunello i Montalcino, kjøpt sportsklær på Decathlon i Arezzo og hatt festmåltid på Panta Rei. Vi har sikret oss delikatesser ogh morsomme opplevelser i denne butikken drevet av Mauro i Poppi: Il Vinaio l’Ortolano, 110, V. Roma – 52014 Poppi. Vi følger innspurten på valgkampen i USA med stor interesse og atskillig bekymring. Det har vært jordskjelv i Umbria, ikke så langt unna, men her merket vi ikke annet enn et voldsomt tordenvær. Første og siste uke har gjestelisten vært mer omfattende med familie i nesten alle aldre. La Tornaia fungerer også helt fortreffelig når man er få mennesker her og vil bruke noe av ferietiden til jobbing også.

  Det er helt sikkert at vi kommer tilbake!

  Lillebeth, Jean og Kirsti

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/1283681628318353/ Anne Stubdal

  Hjemme igjen etter noen flotte ferieuker i Kroatia og Italia. Uka på La Tornaia med hele storfamilien på 18 stk. fra 7 til snart 70 år var helt fantastisk! Gode faciliteter og fredelige omgivelser – deilig å komme «hjem» dit etter utflukter til storbyer og mindre byer og nyte freden og mange gode måltider. Noen heftige regnbyger og torden gjorde det hele ekstra spennende! Vi har storkost oss. De «unge» (på 30-50 år) har laga herlige måltider til alle både på kjøkkenet og i steinovnen og grillen, og vi har hatt flotte stunder under pergolaen hver eneste kveld. De yngste elsket bassenget. Her det godt å være – vi vil gjerne komme igjen!
  Hilsen Anne Stubdal og Erik Ivar Ulvedal med familie.

 • Per Sandven

  La Tornaia er et fantastisk feriested for store vennegrupper. Mange soverom og bad, men viktigst av alt er fine uteplasser for store «gruppemåltider». Frokost ved bassenget, lunsj under pergola med vinranker. Og middag på sydterassen. Hvis man ønsker kan man også sitte innendørs ved langbord både i store og lille Tournaia. Med god mat, vin og venner kan man nesten ikke ha det bedre!
  Det er også en god restaurant i Chitignano – Le Tre Fontane. Vi hadde et utrolig godt «sjømåltid»: Blåskjell, grillet sjøkreps og scampi.
  Vi hadde også en flott feiring på Ristorante Castello di Valenzano. Det er et stykke å kjøre, men stedet er svært vakkert og maten god. Slett ikke dyrt etter norsk standard.
  Også gode turmuligheter i nærheten Vi hadde en fin tretimers tur fra Croce di Sarna og opp mot Chiusi della Verna. Store mengder markblomster på denne tiden av året (juni). Så også tre villsvin på turen.
  Det er mange hyggelige småbyer med mye kunst nærheten.
  Dette ble noen flotte feriedager for oss. Vi kommer gjerne igjen!

 • Magnus Mortensen

  Tusen takk for et herlig opphold på Tornaia!

  Det var godt og varmt vær (les: hetebølge) og vi hadde deilige dager ved svømmebassenget. Både barn og voksne koste seg i vannet og ungene hadde flotte forhold for å springe rundt og utforske området.

  Høydepunktet for uka var selvfølgelig feiringen av bryllupet vårt med seremoni og middag ved slottet Castello di Valenzano. Etter feiring ved slottet dro vi tilbake til Tornaia for å fortsette festen. Vi kunne ikke ønsket oss bedre omgivelser for dagen vår!

  Vi var rundt 20 personer som bodde på Tornaia, men dekket langbord ute til over 30 personer til middag flere kvelder. Veldig koselig.

  Alt var tilrettelagt for å gi oss et supert minne for livet. Vi kommer gjerne tilbake 🙂

  Hilsen
  Ragnhild og Magnus

 • Gisle Roksund

  Takk for nok et deilig ukesopphold på La Tornaia. Det var ti år siden sist,og familien har vokst siden den gang. I år var vi 23 med stort og smått, fra barnebarn på ett år, og til besteforeldre på over seksti. Vi koste oss stort selv om det faktisk var varmere her hjemme et par av dagene. Noen startet dagene med joggetur, andre kjøpte panini hos den lokale bakeren. Bassenget var et sentralt samlingspunkt for alle. Vi dro på ulike utflukter til lokale landsbyer og severdigheter. Om kvelden samlet vi oss til felles middag. I år ble det også steinovnstekt pizza en kveld, det stod ungdommen for.

  Vertskapet har oppgradert stedet betydelig, og det er nå med flere flotte boenheter veldig godt egnet for både småbarnsfamilier, tenåringer og de mer voksne.

  Takk for oss!
  Gisle Roksund m fam

 • http://facebook.com/profile.php?id=100000621524626 Dagfinn Haarr

  For femte gang var kretsen rundt Kirsti Flatø og John Nessa på Tornaia, til sammen femten personer fordelt på to uker i juli/august 2014. Vi gledet oss over nye overmadrasser, dette hindret alle liggesår. Videre var nettforbindelsen prima, de nye rommene i Arnes gamle «hule» utmerkede og villsvinene og haren tok fint i mot oss. PIzzaovnen ble fyrt opp to ganger, med både pizza, brød og steik tilberedt.
  Panta Rei opplevde vi som klart bedre enn tidligere år, vi var der tre ganger og spiste fireretters. Ballett i Cortona var et av årets høydepunkter, og ellers var livet presis som det pleier, selv om været var vekslende og noe kjøligere enn i gamlelandet. Takk for oss! Dagfinn Haarr og 14 andre!

 • Hege Kornør

  Lørdag 8. juni feiret vi Dags 50-årsdag på Tornaia. Vi var 13 voksne + en baby til bords, med catering fra Panta Rei og Rita og Ramona som serveringsdamer. Værmessig var dette den fineste dagen av alle de ti dagene vi har hatt her; vi koste oss ved bassenget hele dagen, og satt ute og spiste og drakk til langt på natt.

  Takk til Signe for svar på 1000 spørsmål, og til Rita og Ramona for hjelpen!

  Vi kommer tilbake!

  Hege og Dag m/venner og familie

 • Eivind Aakhus

  Hei! Tusen takk for fantastiske dager på Tornaia 10.-14. mai. Et nydelig sted med flotte hus og høy standard, som vi håper å kunne besøke ved en senere anledning. Et bad i nyfylt basseng var et høydepunkt. Stedet er ypperlig utgangspunkt for å oppdage Toscana. Leiebil var nyttig, og kanskje å anbefale for senere gjester. Tornaia er perfekt for kortere og lengre ferier for flere familier.